"Merkez medya Erdoğan'ın karşısındayken mi AK Parti güçlüydü, şimdi mi güçlü?”

Haksöz Okulu kanalında reform söylemi ve siyasetteki yansımaları konuşuldu.

HAKSÖZ HABER

Haksöz Okulu Youtube kanalının Farklı Bakış programında Kenan Alpay ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform söylemi ve siyasetteki yansımaları konuşuldu.

Haksöz Haber Genel Yayın Yönetmeni Kenan Alpay, reform söyleminin oluşturduğu ümit verici ortamı sabote eden gelişmeleri değerlendirdi. Reform söylemine çok fazla anlam yüklemenin doğru olmadığını belirten Alpay, uygulamada yapılacak işlerin bir karşılığı olacağını aktardı. “Bakanlıklarda yaşanan gelişmeler sebebiyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gelmiş olduğu yerin çok acil bir şekilde muhasebesinin yapılmasına ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Bu yönüyle reform söyleminin anlamlı bir yere oturduğu söylenebilir. Reformun söyleminin bile halkta bu kadar heyecan uyandırmasının siyasiler tarafından iyi okunması gerekiyor. Yerlilik millilik üzerinden kurulan siyaset dilinin, medya tarafından ne kadar abartılırsa abartılsın toplum nezdinde heyecan verici harekete geçirici bir şey olmadığı ortaya çıkmıştır.”

Kenan Alpay, Türkiye’nin içerisinden geçtiği netameli süreçlerden sonra, siyaset ve toplum ilişkisinin doğru değerlendirilememesi sonucunda kurulan ittifak politikalarının reformun önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti. “Bülent Arınç’ın ifadelerinde katılmadığımız hususları, onlarca insanın ölümünden sorumlu olan, öz yönetimler ilan edip toplumu kışkırtan, çözüm sürecini saboten eden, şiddet çağrısı yapan Selahattin Demirtaş hakkında söylediklerini böyle bir zeminde yani toplumu da muhatabı da iknaya dönük eleştirilerle yapmak varken ihanet, FETÖ’ye hizmet, PKK’nın emir eri vs. gibi söylemlerde bulunmayı siyaset yapılamayacak bir iklim oluşturma çabası olarak görüyorum. Medyanın Arınç’a dönük tavrı ise zaten ölçüsüzce hedef alan bir yerden neşet ediyor. Bu bağlamda Arınç’ın çıkışı bir fırsat olarak da değerlendirilebilir ama MHP’ye mahkûm bir AK Parti’nin yaşadığı dönüşüm bunu engelledi.”

AK Parti’nin yaşadığı dönüşümün kaynağı olan beka söylemi üzerinden devletçi mantığa yaklaşmasının iktidarın ani manevra yeteneğini ortadan kaldırdığını söyleyen Kenan Alpay,   AK Parti’nin arkasındaki bagajın yükü altında ezildiğini ifade etti. Yerel seçimlerde alınan sonuçların bir sinyal olduğunu, çevreden merkeze doğru giden bir partinin devletçi reflekslerle hareket ettikçe zemin kaybettiğini vurgulayan Alpay, toplumun önüne sürülen bazı holigan tiplerin insanlara iğreti geldiğini ifade etti. Alpay, “Türkiye’yi kara propagandacılar ve trollerin arasına hapsetmemek gerekir. Medyayı da buradan kurtarmak gerekir. Doğan Grubu, Recep Tayyip Erdoğan karşısındayken mi AK Parti güçlüydü, şimdi mi güçlü?” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haksöz Okulu Haberleri

Filme konu olan Barbie oyuncakları nasıl ortaya çıktı?
Direnenler vs. dilenenler
Üniversitelerde misafir öğrenciler ve imkanlar
Dinî algı ve yaşayışta yozlaşma
Ramazan'ı nasıl değerlendirmeliyiz?