Diyarbakır'daki PKK Operasyonunda 2 Tutuklama

Diyarbakır'da, PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O. K'nin de bulunduğu 9 “şüpheli” emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden O. K. ve Ş. K, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı, diğer 7 kişi ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, 25 Mayıs'ta aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O. K'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmış, aramalarda tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

AA

Hukuk Haberleri

11. Yargı Paketi TBMM'de: İlk 15 madde kabul edildi
İngiltere’de Hamas başvurusuyla soruşturulan avukata destek
Anayasa Mahkemesi’nden yargıya düşünce özgürlüğünü hatırlatan karar
55 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Abdurrahman Dilipak “AKP’nin papatyaları” davasında beraat etti