Diyarbakır'da Giriş ve Çıkışlar Kontrol Altına Alındı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın yaptığı "izinsiz yürüyüş" çağrısı üzerine Diyarbakır'ın giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ilçe çevresindeki bazı caddeler de trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki PKK'lı militanlara yönelik operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması bahanesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı "izinsiz yürüyüş" çağrısı üzerine kentte giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Demirtaş'ın, önceki gün Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantıda, bugün saat 16.00'da Sur'a yürüyüş çağrısında bulunması üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Diyarbakır-Şanlıurfa, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan ve Diyarbakır-Mardin karayollarında polis ekiplerince kontrol noktaları oluşturuldu.

Kentte girişinde araçlarda arama yapan polis ekipleri, sürücüler ile araçlardaki vatandaşların kimliğini kontrol ediyor. Vatandaşların kimlik ve ikamet bilgilerine bakılıp üst araması yapıldıktan sonra Sur'a geçişine izin veriliyor.

AA

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti
Türkiye'de 2 milyon 264 bin 983 Suriyeli muhacir bulunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketine yönelik soruşturmada 6 şüpheli gözaltında
4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenci sayısı açıklandı