DİB Başkanı Erbaş İsrail mahkemesinin kararını kınadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, İsrail mahkemesinin, Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesine ilişkin karara karşı çıkmaya davet etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erbaş, İsrail mahkemesinin kararını şiddetle kınadı.

Erbaş, mesajında, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu kararın "işgal devleti" İsrail'i cesaretlendireceğini ifade etti.

Söz konusu kararın İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerini artırarak devam etmesine sebep olacağını bildiren Erbaş şunları kaydetti:

"Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır."

İsrail mahkemesi, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetmişti.

Filistin Haberleri

Gazze Belediyesi, İsrail saldırıları nedeniyle biriken atıkları kaldırmaya çalışıyor
Soykırımcı İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 24 Filistinliyi gözaltına aldı
Yurt dışında yaşayan bazı Filistinliler pasaportlarına el konulmasından şikayetçi oldu
Kudüs’ün Silvan bölgesinde 11 eve yapılan nihai tahliye ihtarı 60 Kudüslüyü göçe zorluyor
Hamas: BM raporu işkenceyi belgeledi, İsrail UCM’de yargılanmalı