Deva Partisinin kuruluş iddiası nettir: ‘İstiklal mahkemeleri’

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Şeyh Said’in vefatının seneyi devriyesinde anılmasından rahatsızlık duydu. İstiklal mahkemelerini "cumhuriyet" söylemi üzerinden savunan Dalgın, partisinin çizgisinin net olduğu mesajını verdi.

HAKSÖZ HABER

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Şeyh Said’in kıyamı sonucu şehadete erişinin yıl dönümünü andı.  

Ülsen paylaşımında: Şeyh Said ve arkadaşlarının İstikal mahkemelerince idam edilişinin 96 yıldönümü. İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için iktidarı harekete geçmeye davet ediyorum. ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın da Ülsen’in paylaşımını alıntılayarak Deva Partisinin çizgisinin nasıl olduğunu hatırlatarak şu cümleleri kurdu: Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz. Deva Partisi’nin kuruluş iddiası nettir.

Kemalizme şapka çıkaran Burak Dalgın, Deva Partisinin çizgisinin net olduğunu vurguladığı paylaşımıyla partisinin “kimin safında” yer aldığını göstermiş oldu.

...

Cihan Ülsen yaptığı başka bir paylaşımda da partisi içerisindeki kimi isimlerin sözde otoriterliğe karşı olduklarını söylerken nasıl otoriterlik yanlısı tavırlar takındıklarını eleştirdi. Bu durumu “hezeyan” olarak değerlendiren Ülsen: “İktidar karşıtı cephede konumlanarak otoriterlikten rahatsız olanların önemli bir kısmının yakın tarih anlayışı,resmi ideolojinin ilkokul müfredatından çıkamamış görünüyor.Bugün kendilerine yönelen otoriterliğe başka bir otoriterliği olumlayarak karşı çıkmak büyük bir hezeyandır.” dedi.

Bu tartışmalar sonucunda sözde liberal, özgürlükçü, adil ve eşitlikçi olduğunu iddia eden Deva Partisinin, istiklal mahkemelerini de savunduğunu öğrenmiş olduk.  

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri