Dargeçit Belediye Başkanı Hakkında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Mardin'in Dargeçit İlçe Belediye Başkanı Zeynep Sipçik ve DBP İlçe Eş Başkanı Hatice Gevcan hakkında 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sipçik ve Gevcan hakkında hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 5681 sayılı Matbaalar Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına teslimi yapılan Dargeçit Belediyesi "Basın Bülteni" dergisinin gereği için Midyat Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği bildirildi.

Dergideki incelemede "Dargeçit'te HES'ler Protesto Edildi" başlıklı haberin içeriğinde sloganların yer aldığı, PKK propagandası yapıldığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, daha önce de PKK örgütü tarafından HES Ilısu Barajı inşaatının durdurulması için tehditte bulunulduğu belirtildi.

Dargeçit'te HES'lerin protesto edildiği yürüyüşe Sipçik ve Gevcan'ın da katılarak pankart taşıyıp, açıklamalarında PKK propagandası yaptıklarına yer verilen iddianamede, Sipçik ve Gevcan'ın, PKK'nın açıklamaları doğrultusunda hareket ederek, PKK örgütü adına suç işlediklerinin belirlendiği vurgulandı.

İddianamede, Dargeçit Belediye Başkanı Sipçik ve DBP Dargeçit İlçe Eş Başkanı Gevcan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapse çarptırılmaları isteniyor.

AA

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti
Türkiye'de 2 milyon 264 bin 983 Suriyeli muhacir bulunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketine yönelik soruşturmada 6 şüpheli gözaltında
4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenci sayısı açıklandı