Danimarka'da Göçmenleri Zorla Asimile Etme Yasası

​​​​​​​Göçmenlere karşı en sert uygulamalara sahip Avrupa ülkelerinden Danimarka, düşük gelirli göçmen bölgesindeki çocuklara zorunlu "Danimarka değerleri eğitimi" verecek.

Danimarka’da yürürlüğe giren yeni kanuna göre, getto olarak tanımlanan düşük gelirli göçmen bölgesinde yaşayan çocuklara 1 yaşından itibaren zorunlu olarak "Danimarka değerleri eğitimi" verilecek.

Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı bölgelerde faaliyete geçirilecek plana göre, haftada en az 25 saat olarak planlanan eğitimlerde, çocuklara Noel ve Paskalya gelenekleri ile Danimarka dili de dahil olmak üzere tüm Danimarka değerleri öğretilecek.

Danimarka vatandaşları, çocuklarını 6 yaşına kadar herhangi bir okul öncesi eğitime göndermeye mecbur değilken, göçmenler bu eğitimi zorunlu almak zorunda kalacak.

Aynı suça iki katı ceza

Danimarka hükümeti, göçmenlerin yaşadığı bölgelerde işlenecek suçlar için iki katı ceza verilmesini öngören bir tasarıyı da gündeme getirdi.

Buna göre, getto olarak nitelenen 25 mahalleden birinde işlene suçlara gereken cezanın iki katı verilecek.

Hükümet, ülkede çoğunluğunu Müslümanların ve göçmenlerin oluşturduğu 25 bölgeyi getto olarak tanımlıyor.

Almanya'da da gündeme gelmişti

Almanya'da Hristiyan Birlik partilerinin Federal Meclis ve eyalet parlamentoları grup başkanları, mülteci çocuklara Almanya genelinde "Değerler Dersi" verilmesinin zorunlu kılınmasını talep etmişti.

Kaynak: The New York Times

Dünya Haberleri

Moğolistan Başbakanı Zandanshatar Gombojav istifa etti
Alman milletvekili Edis, Volkswagen'ın Siyonist İsrailli silah şirketiyle olası işbirliğine karşı çıktı
Avusturya'da koalisyon hükümeti, 14 yaş altına sosyal medya yasağı getirilmesinde anlaştı
BAE'nin Şarika kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle araçlar su altında kaldı
Gana, BM'nin köleliği "insanlığa karşı en ağır suç" olarak tanıyan kararını memnuniyetle karşıladı