Danimarka, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'den tedavi için hasta almayı reddetti

Danimarka, İsrail'in yoğun saldırısı ve ablukası altındaki Gazze'de ağır hasta olan Filistinlilerin tedavi amaçlı olarak ülkeye getirilmesine olumsuz yanıt verdi.

Ülkede, 366 doktorun Gazze'den hasta tahliyesi yapılması yönünde hükümete çağrı yaptıkları bir dilekçeyi imzalamasının ardından hükümetten konuya dair açıklamalar geldi.

Danimarka'nın kamu yayıncısı DR'nin haberine göre, parlamentoda konuşan koalisyon ortağı muhafazakar Venstre Partisi milletvekili Jan E. Jorgensen, "Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde yeterli kapasiteye sahip pek çok ülke var. Çocuklara yardım etmek isteriz, ancak onları ve ailelerini Danimarka'ya getirmeyeceğiz." dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ise yaptığı açıklamada, "Bizce doğru destek yöntemi, Gazze'de ve çevresindeki bölgelerde destek sağlamak. Paramız bu şekilde en verimli şekilde kullanılır." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa ülkelerine yerel hastanelerde tedavi edilemeyecek kadar ağır durumda olan Gazzeli hastaların tahliye edilmesi çağrısına destek verilmesini istemişti.

DSÖ'nün çağrısına yanıt veren İtalya, Fransa, Norveç, Belçika, İspanya, İsviçre ve Romanya gibi birçok Avrupa ülkesi, şimdiye kadar Gazze'den hasta tahliyesine başlamıştı.

Dünya Haberleri

Gazze, Britanyalıları İslam'a yöneltiyor!
Orban: AB, yolsuzluk içinde boğuluyor
BBC İsrail’in Eurovision’a kabul edilmesini desteklediğini duyurdu
RTVE, İsrail'in Eurovision'dan çıkarılmamasına tepkisini yayınlarında sürdürdü
Slovenya, İsrail katılımcı ülkeler arasında yer aldığı sürece Eurovision'a katılmayacak