Danimarka: AB, Türkiye ile Üyelik Müzakerelerini Sonlandırmalı

Danimarka'da iktidardaki Liberal Parti'den Michael Aastrup Jensen, AB'nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini sonlandırması gerektiğini söyledi.

Danimarka’da iktidarda bulunan Liberal Parti’nın Dış Politika Sözcüsü Michael Aastrup Jensen, mülteci anlaşması ve vize serbestisinin hayata geçirilmesindeki anlaşmazlıklar ile Türkiye'deki darbe kalkışmasının ardından başlayan idam tartışmalarını Reuters'a değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “demokratik olmayan inisiyatifleri” ve idam cezasını geri getirmeye olan desteğinden dolayı AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırması gerektiğini söyleyen Jensen, “AB'ye aday bir ülke için gerekli olan minimum kırmızı çizgi aşılmıştır.” dedi.

“AB'ye Aday Ülkeler Listesinden Çıkarılmalı”

Jensen, “Bu, müzakerelerde yalnızca bir duraklama değil, doğrudan sonlandırılması ve Türkiye'nin aday ülkeler listesinden çıkarılmasına neden olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Reuters, Danimarka Dışişleri Bakanlığı'dan Jensen'in açıklamalarına herhangi bir yorum yapılmadığına dikkat çekti.

Kaynak: Reuters, Sputnik

Dünya Haberleri

AP, İsrail'in Batı Şeria'da ilhaka imkan veren kararlarını gündeme almadı
Avustralya'da Filistin destekçisi protestocuyu polis defalarca yumrukladı
Fransa’da başörtülü siyasetçi Aurore Katramiz'e dijital linç
Maxwell, Epstein hakkındaki soruları yanıtlamayı reddetti
İsviçreli avukatlar, ülkelerini ve Bakan Cassis'i Gazze'deki soykırıma yeteri kadar tepki vermemekle suçluyor