Cumhuriyet Gazetesi Sahibi Akın Atalay Tutuklandı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, adreslerinde bulunamadığı gerekçesiyle 1 Kasım'da hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün yurtdışından dönüşünde Atatürk Havalimanında gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen Atalay'ın ifade işlemleri sona erdi.

Kararını açıklayan İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Akın Atalay'ın ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

AA

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti
Türkiye'de 2 milyon 264 bin 983 Suriyeli muhacir bulunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketine yönelik soruşturmada 6 şüpheli gözaltında
4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenci sayısı açıklandı