Çocukları donmasın diye kendisini feda eden göçmen kadın donarak öldü

İran'dan Türkiye'ye soğuk hava şartları altında kaçak yollardan geçmeye çalışan anne ve çocuklarına ulaşıldı. Vefat eden annenin ayaklarında poşetler olduğu görülürken çoraplarını dahi çocuklarını korumak için kullandığı öğrenildi.

HAKSÖZ HABER

İran sınırından Van’a geçmeye çalışan göçmen kadın ve çocukları aşırı soğuklardan etkilendi. Donmamaları için çocuklarına çoraplarını dahi giydiren anne donarak yaşamını yitirirken çocukların elleri ve ayakları soğuk yanmasından etkilendi.

Van vilayetine yakın bir köye sığınan iki çocuğun İran tarafındaki köylülere teslim edildiği öğrenildi. 

Göçmenlerin zorlu yolculukları daha önce de defalarca kayıt altına alınmıştı. Kış şartları altında daha iyi bir yer umuduyla yola çıkan göçmenlerin coğrafi şartlardan etkilendikleri olaylar basına yansırken, bilinmeyen, görülmeyen ve çoğu zaman duyulmak istenmeyen onlarca göçmen trajedisi unutulup gidiyor.  

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Avzek köyünde bulunan aileden geriye sadece iki çocuk kalmıştı. Afgan uyruklu olduğu belirtilen ve ismi öğrenilemeyen göçmen anne, çocuklarını soğuktan korumak için ayaklarındaki çorapları çıkararak çocuklarının üşüyen ellerine geçirdi.

Tipi ve soğuk hava nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken anne çocuklarını bölgeye yakın olan bir köye yönlendirdi. Çocukları fark eden köylüler göçmen annenin bulunduğu bölgeye giderken annenin cansız bedeniyle karşılaştı.

Türkiye ile İran sınırı arasında kalan çocuklar, annenin cansız bedeninin İran tarafında olması nedeniyle İran tarafına teslim edildi. İran tarafındaki köylülerin, çocukların bakımı ve cenaze ile ilgilendikleri aktarıldı. 

Geriye ise soğuktan donmamaları için kendisini feda eden bir anne ve iki öksüz çocuğun trajik hikayesi kaldı. Göçmen karşıtlarının bu trajik hikayeleri görüp uslanmalarını, insanileşmelerini beklesek de ırkçılıktan kararan kalpleri ve dillerinin bu tarz olayları dahi manipüle ettiğine şahit olduk!

Yazın gelmesiyle beraber, kış aylarında sınırı geçmeye çalışan ancak başarılı olamayan diğer göçmenlerin cenazelerine de rastlanacak biliyoruz. Çünkü ulus sınırlar insanların bir ülkeden diğerine kolayca geçmesine izin vermiyor!



 

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…