CNN, Trump'ı Eleştiren Sunucuyu Kovdu

​​​​​​​İran asıllı Amerikalı sunucu ve yapımcının, Trump'a yönelik hakaret içeren tweeti nedeniyle CNN ile ilişiğinin kesildiği belirtildi.

CNN, ABD Başkanı Donald Trump hakkında hakaret içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle "Believer" programının sunucu ve yapımcısı Reza Aslan ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Reza Aslan, CNN'de yayınlanan "Believer" isimli belgesel programı hazırlayıp sunuyordu.

CNN, sunucunun hakaret içeren paylaşımları nedeniyle programın yeni bölümlerini yayınlamayacağını açıkladı.

Reza Aslan, Londra'daki saldırısı sonrası Müslümanlara seyahat yasağı uygulanması talebini tekrar gündeme getiren Trump'a yönelik eleştiri içeren paylaşımda bulunmuş, daha sonra da özür dilemişti.

CNN'in kararı sonrası açıklama yapan Aslan, "kurumun tarafsız haberciliğini korumak için" aldığı bu karara saygı duyduğunu belirterek kendisinin gazeteci değil, yorumcu ve akademisyen olduğunu vurguladı.

AA

Dünya Haberleri

Avusturya'da ÖVP’nin Müslüman karşıtı paylaşımı tepki gördü
Paşinyan'dan Ermenistan'a yönelik mal transiti ablukasını kaldırması nedeniyle Aliyev'e teşekkür
Manş Denizi'nde göçmen rekoru: Bir günde 800'den fazla geçiş
AB'den, ABD'nin Grönland'e Özel Temsilcisi atamasına tepki
İsrail eleştirisi yapan yazarın 3 gazetede işine son verildi