Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara Yönelik Zulümleri Protesto Edilecek

BM İnsan Hakları Konseyi 6 Kasım Salı günü Cenevre’de Çin Hükümetiyle karşılıklı ülkedeki hak ihlalleri konulu bir toplantı yapacak. Aynı gün Çin’in zulümleri İstanbul’da protesto edilecek.

BM İnsan Hakları Konseyi 6 Kasım 2018 Salı günü Cenevre’deki merkezinde Çin Hükümetiyle karşılıklı Çin’deki İnsan Hakları ihlallerini değerlendireceği bir oturum yapacak.

Aynı gün, Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur, Kazak, Kırgız vb. Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini protesto etmek için dünyanın birçok noktasında STK’lar sokaklarda olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan iHAK (İnsan Hakları ve Adalet Hareketi), aynı gün İstanbul’da da bir protesto eylemi organize ettiklerini duyurdu.

iHAK açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bizler de aynı gün öğlen namazının akabinde Fatih Camii avlusunda buluşup, Fatih Saraçhane Parkı’na kadar yürüyerek Kitlesel bir Basın Açıklaması yapacağız.

Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamak için sizleri de bekliyoruz.

*Tarih:* 06 Kasım 2018, Salı

*Saat:* 13:00

*Yer:* Fatih Camii avlusu (akabinde Saraçhane Parkı)

*iHAK* - İnsan Hakları ve Adalet Hareketi

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti
Türkiye'de 2 milyon 264 bin 983 Suriyeli muhacir bulunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketine yönelik soruşturmada 6 şüpheli gözaltında
4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenci sayısı açıklandı