Cenin’deki direniş gruplarından Abbas Rejimine sert uyarı

Cenin Kampı’nda faaliyet gösteren Kassam Tugayları ve el-Aksa Şehitleri Tugayları, Abbas rejiminin eylemlerine karşı sabırlarının tükendiğini belirterek, geri dönüşü olmayan noktaya ulaşmaktan kaçınılması gerektiğini bildirdiler.

Yapılan ortak açıklamada, Abbas Rejiminin kırmızı çizgileri aştığı ve masum sivilleri kasıtlı olarak öldürdüğü ve kamp sakinlerine yönelik su, elektrik ve eğitim gibi temel hizmetlerin engellendiği vurgulandı.

Gruplar, sergiledikleri direnişin yalnızca İsrail işgaline karşı olduğunu ve silahlarının yalnızca bu hedefe yönelik kullanılacağını teyit etmelerine rağmen, Abbas güçleri direnişçilere saldırmaya devam ediyor.

Direniş grupları,Abbas Rejiminin Cenin’deki operasyonlarının 33. gününde olduğunu ve bu süreçte sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini ifade etti.

Ayrıca, güvenlik güçlerinin bazı evleri kasıtlı olarak ateşe verdiği ve yangınların diğer evlere de sıçradığı bildirildi.

Şu ana çıkan çatışmalarda 14 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Abbas direnişçilere yönelik saldırılara devam ederse, mücahitlerin sert bir karşılık vermeleri bekleniyor.

Filistin Haberleri

Şeyh İkrime Sabri: “Aksa’yı korumak farzdır”
Siyonistlerin hayvan hırsızlığı ve mera gaspı Batı Şeria'da kurban pazarlarını vurdu
İşgal ordusunun Gazze'de polis noktasına düzenlediği saldırıda 5 kişi şehit oldu
Bassem Naim: Mladenov gerçekleri çarpıtıyor, işgal yönetimi mutabakata uymak zorunda
İşgalci İsrail Gazze'nin orta kesiminde bir binayı bombaladı