Çakarlı araç konvoyuyla adliyeye giriş yaptığı öne sürülen ‘organize suç örgütü lideri’

Alaattin Çakıcı’nın çakarlı araçlarla Keskin Adliyesi’ne giriş yaptığı iddia edildi.

HAKSÖZ HABER

Alaattin Çakıcı, üst düzey devlet yöneticilerinin kullanım hakkı olan, trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan ‘çakarlı’ araçlarla Keskin Adliyesi’ne giriş yaptığı iddia edilerek yine gündem oldu. Daha önce siyasilere dönük tehdit mektuplarıyla gündemi meşgul eden Çakıcı organize suç örgütü liderliğinden hapis yatmış bir isim.

Çakarlı araç, Türkiye’de statü farkına işaret etmesiyle bilinen bir sembol. Alaattin Çakıcı’nın yargılanmak üzere girdiği adliye binasına trafikte geçiş üstünlüğü olan araçların da olduğu bir konvoyla gelmesi siyaset ile yer altı dünyasının kirli ilişkilerini hatırlatıyor. 1990’lı yıllarda oldukça olağan şeylermiş gibi karşılanan bu tarz durumlar son yıllarda bir takım siyasi ittifakların neticesi olarak tekrar gündeme gelmeye başladı. Alaattin Çakıcı’nın hapisten af yolu ile çıkartılması için Devlet Bahçeli yoğun çaba harcamıştı.

Alaattin Çakıcı, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla Keskin Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava için 21 Ocak tarihinde Kırıkkale’ye gitmişti. Yargılandığı davadan aklanan Çakıcı’nın sarf ettiği sözler ‘eleştiri’ sayılmıştı.

Medyada yeni düşen görüntüler ise Çakıcı’nın adliyeye çakarlı araç konvoyu ile geldiğini gösterdiği öne sürüldü. Olay üstüne açıklama yapan Kırıkkale Valiliği ise  soruşturma başlatıldığını ifade etti:

“Alaattin Çakıcı isimli şahsın, 21 Ocak 2021 tarihindeki duruşması için Keskin Adliyesine çakarlı araçla geldiği şeklinde bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin, Keskin Adliyesine ve söz konusu kişinin araçlarına ait olmadığı,  adı geçenin Adliyeye çakarlı bir araçla veya refakatinde gelmediği, çakarlı aracın  il merkezinde adı geçen şahsın da katıldığı bir ziyarete dahil olan ve çakar taktığı anlaşılan başka bir şahsa ait olduğu ve aracın tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulandığı hususu; kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor