Çad, Gülen Örgütüne Bağlı Okulları Kapatacak

Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Serdar Cengiz, Gülen örgütünün, Çad'daki iki okulunun en yakın zamanda kapatılacağını belirtti.

Türkiye’nin Encemine Büyükelçisi Serdar Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülen örgütü konusunda Çad’da haftalardır farkındalık çalışmaları yürüttüklerini ifade ederek, “Çadlı yetkililer örgütün, başkent Encemine'nin 8'inci ve 2'inci bölgelerinde bulunan ilkokul ve ortaokulunu birkaç gün içinde kapatacak.” dedi.

“Asıl Amaç Fethullah Gülen’e Hizmetkâr Yetiştirmek”

Büyükelçi Cengiz, “FETÖ, bu okullarla Çad devletine fayda sağlayacak başarılı öğrenciler yetiştirme vaadinde bulunuyor ancak gerçek amaçları, liderleri Fetullah Gülen'e hizmet edecek bireyler yetiştirmek.” diye konuştu.

Cengiz, Gülen örgütüne bağlı okulların ne denli tehlikeli olabileceği konusunda Çad Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyardıklarını dile getirdi. Yetkililerin söz konusu okulları en kısa sürede kapatacaklarına ilişkin söz verdiklerini kaydeden Cengiz, bu okullarda eğitim gören binden fazla öğrencinin mağdur olmaması için de önlemlerin alınması konusunda çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Türkiye hükûmeti, darbe kalkışmasının ardından Gülen örgütünün etkin olduğu ülkelerdeki yetkilileri, örgütün tehlikeli olduğu konusunda uyarmıştı. Bu uyarılardan sonra Somali ve Sudan, örgütün okullarını kapatma kararı almış, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir de ülkedeki okulları kamulaştırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Dünya Haberleri

ABD'nin ticari ham petrol stokları 4,3 milyon varil azaldı
Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov: Petrol ödemeleri dolardan yuana geçiyor
Soruşturulan Microsoft İsrail yöneticisi, görevinden ayrıldı
Yaptırım çağrılarına rağmen siyonist kurum Londra’ya geri döndü
İtalya, Hürmüz'de olası misyon için 2 mayın gemisini bölge yakınlarına konuşlandırmaya hazırlanıyor