Bursa Merkezli "Paralel Yapı" Oprasyonu: 5 Tutuklama

Bursa merkezli 4 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 17 kişiden 5'i tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Paralel Yapı” soruşturması kapsamında operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 17 kişiden 6'sı savcılıkça serbest bırakılırken 11'i nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Nöbetçi mahkeme 5 kişinin tutuklanmasına, haklarında yurt dışı çıkış yasağı getirilen 6 kişinin de adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, “FETÖ/PDY”ye finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili geçen yıl nisan ayında soruşturma başlatmıştı. Şirketin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisi ile Yeşil Mahallesi'ndeki deposu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki mali müşavirlik bürosunda inceleme yapılmıştı. Soruşturmada aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, “terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dinî duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usûl Kanunu'na muhalefet” suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U. E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almış, şüphelilerden 1'i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğerleri adliyeye sevk edilmişti.Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yapmıştı.

AA

Dünya Haberleri

ABD Yüksek Mahkemesi, Haitili ve Suriyelilerin yasal koruma statülerinin sonlandırılmasına izin verdi
Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti
BM: Küresel koşullar 6 aydan bu yana barışın inşası bağlamında daha zorlu bir hal aldı
ABD, insansız otonom araçlar için fren pedalı zorunluluğunu kaldırıyor
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor