Bunlar insan mı?

Önceki gün Gazze'ye düzenlenen ve anneleriyle beraber 4 çocuğun yemek sofrasında şehit edildiği saldırı hakkındaki sözler Siyonistlerin pervasızlığını bir kez daha gösterdi. Dışişleri Bakanı Livni, 'özre gerek yok' dedi.

Siyonist yetkililer, Gazze Şeridi'nde dün sabah saatlerinde bir anne ve dört çocuğunun şehit olduğu saldırıdan Hamas'ı sorumlu tutarken özür dilemekten kaçındı. Başbakan Ehud Olmert, "İsrail, bir anne ve dört çocuğunun öldüğü trajik olaydan derin üzüntü duymaktadır. Ama uzun yollardan bu yana zarar gören kendi çocuklarımız için de üzgünüz." Dışişleri Bakanı Tzipi Livni "Hâlâ Beyt Hanun'da zarar görenlerin İsrail saldırısına değil teröristlerin ateşine maruz kaldığı yönündeki haberlerin doğruluğunu araştırıyoruz. Bu yüzden özür dilememize gerek yok." Dedi.

Savunma Bakanı Ehud Barak "İsrail, Hamas'la ateşkes yapmadı. Gazze Şeridi'ndeki her şeyden Hamas sorumludur. Bu konuda suçlanacak tek taraf Hamas'tır." Sanayi ve Ticaret Bakanı Eli Yişai: "Savaş savaştır, terör de terördür. Sivillere zarar vermek istemesek de maalesef bu oluyor. İsrail'i daha iyi göstermek için halka ilişkiler faaliyetlerini geliştirmeliyiz." İmar ve İskan Bakanı Zeev Boim: "Bazı sivillerin de çatışmalarda rol aldığını unutmamalıyız. Beyt Hanun'daki aileler çocuklarının ve evlerinin etrafında silah taşınmasına izin vermişlerdir." İçişleri Bakanı Meri Şetrit: "Burada da çocuklar incinmiyor mu? Hamas'la savaş halinde değil miyiz? Silahlanmaya devam etmelerine yardımcı olacak bir ateşkese karşıyım."

İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Ahmet Tibi, Gazze Şeridi'nde bir anne ile 4 çocuğun ölümünden Savunma Bakanı Ehud Barak'ı sorumlu tuttu. Tibi, sivil kayıplar nedeniyle Hamas'ı suçlayan Barak'a tepki gösterdi. "Gazze'de yaşananlar savaş suçudur" diyen Tibi, Mahmud Abbas ya da diğer Filistinlilerin bundan sorumlu tutulamayacağını vurguladı. Tibi, "Bu cinayetten sivillerin yaşadığı bölgeye bomba yağdıranlar sorumludur. Barak da bu korkunç cinayetten bizzat sorumludur" dedi. Tibi, "Barak, bölgede eli kanlı insanların en kötüsü haline geldi" diye konuştu.

İslam Dünyası Haberleri

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'daki çatışmalar nedeniyle Bangladeş sınırına sığınıyor
Burkina Faso 3 Fransız diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti
"Özgür Filistin" sloganı atan genç öldüresiye darp edildi
İsrail'i Gazze'de soykırımla suçlayan Güney Afrika, tezlerini somut kanıtlarla destekledi
İslam ülkeleri Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin veren İsveç'e tepkili