BM Genel Kurulu Kudüs Gündemiyle Toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin BMGK'daki Kudüs tasarısını veto etmesiyle ilgili olarak "Perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve bu konuda bir oylama yapacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin BMGK'daki Kudüs tasarısını veto etmesiyle ilgili açıklama yaptı. Kalın açıklamasında şu ifadeleri kulandı:

"Veto kararını kınıyoruz, Amerikan yönetiminin hala hatasının farkına varmaması, dünyadan bütün uyarılara rağmen bu hatasından geri adım atmaması da çok düşündürücü. Perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve bu konuda bir oylama yapacak. Biz de bugün, yarın, perşembe gününe kadar çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ettireceğiz." 

ABD KARARI VETO ETMİŞTİ

Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, ABD tarafından veto edildi.

Dünya Haberleri

İsveçli aktivistten kendisini kaçıran Siyonist İsrail'e dava
İtalya, 72 Filistinli üniversite öğrencisini Gazze'den tahliye etti
“Ben Gurion Havalimanı bir Amerikan askeri üssüne dönüştü”
Uluslararası Af Örgütü: İsrail'in Eurovision'dan men edilmemesi insanlığa ihanettir
Fransa'da hükümet artan akaryakıt fiyatlarına karşı yardımları genişletecek