BM Genel Kurulu Başkanı'ndan Siyonist İsrail'e Tepki

BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria'yı ilhak planına ilişkin, ''Ülkelerin sınırları değiştirme hakkı yok. Bu, hukuk kuralları çerçevesinde müzakereler ve anlaşmalarla yapılır.'' dedi.

Bande, Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria'yı ilhak planına ilişkin değerlendirmede bulundu.

AA'nın bildirdiğine göre, BM Genel Kurulunun bu konudaki tutumunun çok net olduğunu hatırlatan ve iki devletli çözüm çağrısını yineleyen Bande, ''Ülkelerin sınırları değiştirme hakkı yok. Bu, hukuk kuralları çerçevesinde müzakereler ve anlaşmalarla yapılır.'' ifadelerini kullandı.

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur