Binali Yıldırım’ın Konuşma Metinlerini Kim Yazıyor?

Hemen hemen her konuşmasında “Bizim arkadaşlar yaz diyince öldürüyorlar. Ha babam yazmışlar.” cümlesini araya sıkıştıran Başbakan Yıldırım, yine Suriye ve Mısır’la ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

HAKSÖZ HABER

Başbakan Yıldırım AK Parti siyaset akademisinde dış politikadan sonra iç politikada da dostların artırılacağını işaret ederek " İçeride de dostlukları artıracağız, 79 milyonun hükümetiyiz" dedi. Yıldırım Irak, Suriye ve Mısır'la da ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım dış politika konusunda şunları söyledi:

“Dost bildiğimiz bazı üst akıllar maalesef Türkiye'yi meşgul etmek için dışarıda bizim hayrımıza olmayan hesaplar içerisindeler. Biz dostluklarımız artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. En önemli dış politikamız budur. İçeride de dostluklarımız artıracağız. Biz AK Parti rozetiyle seçime girdik ama artık rozetimiz yok. Bütün vatandaşlara hizmet etmek gibi bir görevimiz var bunun bilincindeyiz. Onlar şiddet dilini kullansalar da biz kardeş dilini kullanmaya devam edeceğiz. Buradaki beraberliğimiz bir çıkar birlikteliği yoktur. Türkiye'nin daha iyi şartlarda yaşaması vardır.

Bizim arkadaşlar yaz diyince öldürüyorlar. Ha babam yazmışlar. Sözlerimi tamamlıyorum. Türkiye gönüllerin köprüsüdür. Her alanda köprüdür. Türkiye artık her alanda vardır. Şunu ifade etmek gerekir ki artık dünya üzerinde Türk bayrağının dalgalanmadığı hemen hemen hiçbir yer kalmadı. Bölgemizde ve dünyada barışın yaygınlaşması için en faal şekilde çalışacağız. 

İsrail ile ilişkilerimizi görüyorsunuz. Sabırla ısrarla görüşmeler sürdürüldü. Geldiğimiz noktada mutabakat sağlandı. Gazze'ye insani yardım insanlarımızdan oraya gitti. Benzer şekilde Rusya, Rusya konusunda biz haklıydık ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olmaz. Başından beri Türk ve Rus halkı bu anlaşmazlığı onaylamadı. İlk başta bir arkadaşım dedi ki 'Bu krizin galibi şu anda liderler ama iki ay sonra bu krizin galibi buzdolapları olacak.'dedi. Sonunda her iki lider gayret gösterdi nihayet bir normalleşme sürecini sağlamış olduk. Irak'la Suriye ile Mısır ile bizim kavga etmemiz, ilişkilerimizin bozulması için çok nedenimiz yok ama ilişkilerimizin düzelmesi için çok neden var.“

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve AK Parti içinde değişik isimlerin açıklamalarına rağmen Başbakan Binali Yıldırım’ın tam aksi bir şekilde Mısır ve Suriye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz sözlerini her konuşmasında tekrarlaması (Başbakan’ında arada şikayet ettiği) Başbakan'ın konuşma metinlerini kimin yazdığı sorusunu ister istemez akla getiriyor.

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…