Belçika'dan işgal askerlerine 'savaş suçu' soruşturması

Belçika vatandaşı olan işgal askerlerine karşı olası savaş suçları sebebiyle soruşturma başlatıldı.

Belçikalı yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada Gazze'de savaşan Belçikalı bir işgal askerinin işlediği olası savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Savcılık, soruşturmanın İsrail ordusuna bağlı özel bir birliğin Belçikalı bir askerine odaklandığını ve diğer bazı çifte pasaport sahiplerini de kapsadığını söyledi.

Savcılık sözcüsü AFP'ye yaptığı açıklamada "Olası savaş suçlarıyla ilgili bir dosya açtık." dedi.

İsmi açıklanmayan şüphelinin Brüksel'in lüks banliyösü Uccle'den 20'li yaşlarda bir erkek olduğu ifade edildi.

Çarşamba günü resmen açılan soruşturma Filistinli gazeteci Younis Tirawi'nin çalışmalarından kaynaklanıyor.

Tirawi bu ay sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, "Hayaletler" olarak adlandırılan bir İsrail keskin nişancı birliğinin silahsız sivilleri infaz ettiğini belirtmişti.

Belçika Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt Perşembe günü yaptığı açıklamada, Belçika'nın yürüttüğü soruşturmanın "basında yayınlanan bilgileri doğrulamaya yönelik olduğunu" ifade etti.

Van Tigchelt parlamentoya yaptığı açıklamada "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır, ancak bu onu uluslararası insancıl hukuka saygı gösterme yükümlülüğünden muaf tutmaz." dedi.

Federal savcılığın soruşturmayı Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi ile koordinasyon içinde yürüteceği kaydedildi.

Dünya Haberleri

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, sosyal medyada göçmenlik dairesini eleştirenlerin bilgilerini istedi
NATO: Tüm analizler, savaş bittikten sonra Rusya'nın daha tehlikeli hale geleceğini gösteriyor
Mamdani’den Siyonistlere darbe: İsrail'e dron tedarik eden şirketi Donanma Tersanesi’nden çıkardı
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye'deki gidişattan memnunuz, bu gidişatı sürdürmemiz gerekiyor
Abousaad, Microsoft'un suç ortaklığına karşı sesini yükselttiğini vurguladı