Belçika'da genel grev hayatı durma noktasına getirdi

Belçika’da kamu ve özel sektör çalışanları, federal hükümetin işsizlik ve emeklilik gibi sosyal harcamalarda planladığı kesintileri ve kemer sıkma politikalarını protesto etmek amacıyla bir günlük genel grev başlattı.

Grevden en çok etkilenen alanlar ulaşım sektörü oldu:

Brüksel ve Charleroi havalimanlarında çalışanların greve katılması nedeniyle gidiş yönlü uçuşların tamamı iptal edildi. Charleroi Havalimanı hem geliş hem gidiş yönlü faaliyet göstermezken, Brüksel'de çok az sayıda iniş yapılabildi.

Brüksel’in toplu taşıma sistemi (STIB) ile Flaman ve Valon bölgelerindeki toplu taşıma şirketlerinde greve katılımın yüksek olması nedeniyle metro, otobüs ve tramvay seferlerinin büyük kısmı iptal edildi.

Öğretmenlerin yoğun katılımıyla bazı okullarda eğitim durdu. Belediye çalışanlarının greve iştirak etmesi nedeniyle çöp toplama, kreş ve çeşitli yerel idari hizmetler büyük ölçüde aksadı. Sağlık ve posta hizmetleri de grevden olumsuz etkilendi.

Hükümet, greve neden olan politikaları kapsamında çalışanların haklarında ciddi değişiklikler içeren düzenlemeler planlıyor. Bu düzenlemeler arasında, emeklilik hakkı için gereken koşulların ağırlaştırılması, iş gücü piyasasının esnekleştirilmesi, işsizlik maaşı süresinin sınırlandırılması ve uzun dönem hastalığı olanların faydalandığı sistemin katılaştırılması yer alıyor.

Dünya Haberleri

İsviçre Maliye Bakanı Keller-Sutter'den Grok'un hakaret içerikli paylaşımı için suç duyurusu
ABD'nin "İran'a saldırıların başlatılmasından beri 16 adet MQ-9 Reaper İHA kaybettiği" iddiası
Fransız Senatosu, 15 yaşından küçüklere kısmen sosyal medya yasağı getiren tasarıyı kabul etti
Rusya: Luhansk bölgesinin tamamını kontrol altına aldık
ABD, Avrupa ile Orta Doğu'ya yeni savaş uçakları ve tanker uçaklar sevk etti