Belarus: Sınırın Polonya tarafında ateş sesleri duyuluyor

Belarus Devlet Sınır Muhafaza Komitesi Sözcüsü Anton Bıçkovskiy, Belarus-Polonya sınırı yakınında ateş seslerinin duyulduğunu belirtti.

Bugün binlerce Ortadoğulu sığınmacının Belarus-Polonya sınırını geçmeye çalıştığı bildirildi. Belarus Devlet Sınır Muhafaza Komitesi, sınırdaki durumun çok gerilimli olduğunu belirtti.

Komitenin Telegram kanalında, “Sınırda, Polonya duvarı önünde 2 binden fazla sığınmacı bulunuyor, aralarında çok sayıda kadın ve çocuk var” ifadesine yer verildi.

Belarus Devlet Sınır Muhafaza Komitesi Sözcüsü Anton Bıçkovskiy, Belarus-Polonya sınırı yakınında ateş seslerinin duyulduğunu belirterek, “Polonya tarafında ateş sesleri duyuluyor” dedi. 

Nihai duraklarının, koruma için başvurmak istedikleri Avrupa Birliği olduğunu söyleyen sığınmacılar, Belarus’u ikamet yeri olarak değerlendirmediklerini dile getirerek sınırı geçmeye çalışıyor. 

Dünya Haberleri

Çin, 2026'nın ilk çeyreğinde 184,3 milyar dolar cari fazla verdi
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte yaklaşık 3 bin kişi hastanelik oldu
Rusya'da akaryakıt kısıtlamaları yaklaşık 20 bölgede sürüyor
Belçika'da yılın en sıcak günü yaşandı
İsviçre'nin Basel kentinde bugün haziran sıcaklık rekoru kırıldı