Batı Şeria'daki siyonist yıkımları 2024'te rekor kırdı

İşgal mahkemeleri verdikleri kararlarla Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerinin "yasa dışı" olarak inşa edildiğini ve yıkılması gerektiğini ifade diyor.

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Salı günü yaptığı açıklamada, 2024 yılının işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail'in Filistinlilere ait inşaatların yıkımı açısından “rekor” bir yıl olduğunu söyledi.

Smotrich, “Geçtiğimiz yıl, Judea ve Samaria'daki (Batı Şeria) yasadışı Arap inşaatlarını yıkma rekoru kırıldı” ifadelerini kullandı.

Siyonist Bakan, yeni yasadışı işgal yerleşimlerinin inşasına atıfta bulunarak “Bu savaşı kazanmak için ilave stratejik araçlar kullanmalıyız” diye ekledi.

Söz konusu bakan, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin tamamen işgal edilmesi ve Yahudilerin bu bölgelere yerleştirilmesi fikrini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

Filistin Haberleri

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbet"