Balkanlarda bir çıban: Sırbistan

3 sene Bosna ile savaşıp binlerce masumun kanına girmesine karşın 1998’de Kosova’ya saldıran Sırbistan, yediği NATO dayağına rağmen Balkanlar’da adeta bir çıban gibi yaşayıp, serseri mayın gibi hareket etmeye devam ediyor.

Hiçbir Balkan ülkesinin Sırbistan'a güvenmediğini ifade eden Süleyman Ceran yazısında Sırbistan'ın son dönemlerdeki savaş yanlısı ve provokatif söylemlerini değerlendiriyor. 

Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic’in yönetimindeki Sırbistan, önemli karar eşiklerinden, tehlikeli yamaçlardan, boyundan derin sulardan geçiyor. Rusya’ya enerjiden savunmaya, Slavlıktan Ortodoksluğa derinden bağlanmış, hipnoz mesafesinde kalmış olan Sırbistan; bir yandan da milyarlarca dolarlık borçla Çin’e eklemlenmiş durumda. Diğer taraftan Avrupa Birliği ile arasını sıcak tutmak isteyen Sırbistan, 3 Ocak 2022 tarihinde Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’u kapsayan Açık Balkan Girişimi antlaşmasıyla Batı’ya göz kırpıyor ama NATO’ya da mesafeli duruyor.

Yazının devamı 

Gündem Haberleri

Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı
Bu masum çocukların yaşadığı dehşetin hesabını kimden sormak gerekiyor?