Bahreyn, Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkiler kurulacağını açıkladı

Bahreyn, ABD'nin gözetiminde Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkiler kurulması için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Bahreyn haber ajansı BNA'nın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberde, "İsrail ve Bahreyn arasında tam anlamıyla diplomatik ilişkiler kurulması konusunda anlaşmaya varılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Trump'ın Bahreyn'i, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılacak normalleşme anlaşması imza törenine katılmaya davet ettiği belirtildi.

Bahreyn Kralı Hamad'ın ise daveti kabul ederek, Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani'yi görevlendirdiği ifade edildi.

Kral Hamad, "uluslararası hukuk ve iki devletli çözüm temelinde, adil ve kapsamlı bir barışa ihtiyaç duyulduğunu" vurguladı.

Bahreyn, 1979’da Mısır’ın, 1994’te Ürdün’ün ve 13 Ağustos'ta BAE'nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi oldu.

Bahreyn Haberleri

Bahreyn: 28 Şubat’tan bu yana 145 füze ve 246 İHA imha edildi
İran'ın Bahreyn’e misilleme saldırısında 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı
Bahreyn'e yönelik İHA saldırılarında 32 kişi yaralandı
ABD Bahreyn’deki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı yaptı
Bahreyn'de İran yanlısı göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma