Bağdat'ta Bombalı Saldırılar: 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan saldırılarda 2'si asker 7 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Haydar el-İbadi’nin ordusunda görevli Yüzbaşı Deham el-Mahmud, Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyindeki el-Latifiyye'de devriye görevini yürüten askerlerin geçişi sırasında ve et-Tarirımiyye kazasındaki çarşının yakınında bombalı saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi.

2 Ceset Bulundu

Bu saldırılarda 2'si asker 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin de yaralandığını belirten Mahmud, Bağdat'ın doğusundaki el-Abbadi ve kuzeyindeki eş-Şaab'da ise bir genç kız ve bir kadının cesetlerinin bulunduğunu ifade etti.

Irak'ta, IŞİD'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başta Bağdat olmak üzere bazı kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların IŞİD ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini söylüyor.

Irak Haberleri

Irak’tan Suriye’ye "ortak güvenlik ve ekonomik koordinasyon" mesajı
Tom Barrack yönetiminde Irak milislerini neler bekliyor?
Irak'ta “silahın yalnızca devletin elinde toplanması” için kurulan komitenin çalışmalarına başladığı duyuruldu
Trump, Tom Barrack'ı Türkiye ve Suriye görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atadı
Ali el-Zaidi ve Yeşil Bölge'de siyasi çözüm illüzyonu