Bağdat'ta Bombalı Saldırılar: 27 Ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta art arda meydana gelen patlamalarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişi yaralandığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta art arda meydana gelen patlamalarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişi yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın merkezindeki Es-Suk el-Arabi'de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bırakılan bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Aynı yerde bir eylemcinin üzerindeki bomba yüklü kemeri patlatması sonucu ise 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat'ın kuzey doğusundaki Eş-Şaab bölgesinde de bir pazarın yakınında el yapımı bombanın infilak ettiği olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı, Ed-Dora semtindeki bir pazara düzenlenen saldırıda ise 2 kişi öldüğü, 7 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Hastane kaynakları, Başkent'in Yeni Bağdat Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını açıklamıştı. 

Irak Haberleri

Irak'ta eşcinselliği suç sayan yasa değişikliği kabul edildi
Irak hükümeti: Babil'deki patlamada 1 Haşdi Şabi mensubu öldü, 8 asker yaralandı
Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş, Süleymaniye'de öldürüldü
KDP’den, Irak mahkemesinin bölgeye ilişkin kararlarına, "anayasanın ruhuna aykırı” tepkisi
Iraklılar, Gazze'de işlenen suça ortak olmamak için İsrail ürünlerini boykot ediyor