Bağdat’ta Bombalı Saldırı

Irak’ın başkenti Bağdat’tın güneyinde bulunan Yusufiyye mahallesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre beş kişi hayatını kaybetti.

Irak güvenlik kaynakları saldırıda 10’dan fazla kişinin de yaralandığını ifade etti. Saldırının bir askeri kontrol noktasının yakınına park edilen bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıda yaralananlardan durumu ağır olanlar var. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, güvenlik güçleri olay yerine sivillerin giriş ve çıkışına izin vermiyor.

Bağdat’ta son olarak federal polis merkezinin önünde bomba yüklü bir aracın patlaması ve ardından gerçekleşen cnlı bomba saldırısında 6'sı polis 11 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Al Jazeera

Irak Haberleri

Suriye'den nakledilen "IŞİD" tutuklularının sayısı 4600'e yaklaştı
Irak, Suriye’den 2 bin 250 IŞİD mensubunu teslim aldı
Suriye'den Irak'a nakledilen 'IŞİD' tutuklularının sayısı 900'e ulaştı
Irak Meclisinde cumhurbaşkanı seçimi oturumu bir kez daha ertelendi
Irak Kürdistanı’nda SDG’yi eleştiren dört imam gözaltına alındı