Avrupa Parlamentosunun önünde Filistin halkının korunması talebiyle gösteri düzenlendi

Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) binasının önünde Filistin halkının korunması talebiyle gösteri düzenlendi.

Fransa Filistin Dayanışma Derneğinin (AFPS) Yahudi Tsedek Topluluğunun da aralarında bulunduğu Fransız ve Avrupalı sivil toplum kuruluşlarının (STK) çağrısıyla Filistin destekçileri Strazburg'da AP binasının önünde bir araya geldi.

Filistin halkının korunması talebiyle gösteri düzenleyen destekçiler, ellerinde Filistin ve Lübnan bayrakları, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerinde "Sizin soykırıma destek vermenize izin vermiyoruz", "Soykırımı durdurun" ve "Soykırıma silah yok" yazılı afişler taşıdı.

Gösteride, İsrail'in bir yıldır Gazze'de devam eden saldırılarında hayatını kaybeden bazı sivillerin fotoğraflarının yer aldığı büyük bir afiş de açıldı.

Bazı göstericiler, kefiye takarak eyleme katıldı.

Dünya Haberleri

Macron: Amacımız iki baskın gücün uydu devletleri olmamak
“Pentagon askeri kayıplara ilişkin güncel verileri paylaşmıyor” iddiası
ABD ordusunda kriz: Generaller görevden alınıyor
Hürmüz Boğazı'nın fiilen kapanması, denizlerdeki kritik geçiş noktalarının önemini hatırlattı
Sokakların sessizliğe büründüğü Küba'da halk ablukaya tepki gösterdi