Ateşe verilen Kemal Advan Hastanesi'nde insanlar yanarak can verdi

Al-Jazeera'nın cumartesi günü tıbbi kaynaklara dayandırdığı haberine göre , işgal güçlerinin cuma günü Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'ne ateş açması sonucu hastanedeki bazı sağlık personelinin diri diri yandığı bildirildi.

Gazze'deki El Cezire muhabiri , Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bulunan hastaneden bazı insanların kaçarak onlarca kilometre ötedeki Gazze şehir merkezine yürüdüğünü söyledi .

İşgal güçlerinin açtığı ateş sonucu hastanede bazı kişilerin hayatını kaybettiği, naaşlarıın yandığı belirtildi.

İşgal güçleri Cuma günü hastaneye ateş açarak sağlık personeli ve hastaları silah zoruyla alanda topladı.

Filistin haber ajansı WAFA, işgal ordusunun, 170'i sağlık personeli olmak üzere içerideki yaklaşık 350 kişiye hastanenin avlusunda toplanma emri verdiğini bildirdi.

Hastane Müdürü Hüsam Ebu Safiye'nin de aralarında bulunduğu onlarca personel siyonist İsrail tarafından alıkonuldu.

Hastanede çalışan hemşirelerden Şuruk El-Rantisi, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin gözaltına alınan hastane personelini, hastaneyi yaktıktan sonra dövdüğünü ve kasıtlı olarak aşağıladığını söyledi.

El Cezire muhabiri, işgal güçleri tarafından kapatılan Endonezya Hastanesi'ne, Kemal Advan'dan yalnızca 30 hastanın ulaştığını ve durumlarının kritik olduğunu söyledi.

Kemal Advan Hastanesi'nin yıkılmasıyla birlikte Gazze'nin kuzeyinde çalışır durumda hastane kalmadı.

İşgal rejimi haftalardır hastaneye saldırıyor, hastaları ve doktorlar da dahil olmak üzere sağlık personelini kasıtlı olarak hedef alıyor. 

BM Özel Raportörü Francesca Albanese, Kamal Advan Hastanesi'nin yıkılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'e sürekli destek veren Batılı müttefiklerini suçladı.

Siyonistler 15'inci ayına giren Gazze'ye yönelik acımasız saldırılarında şu ana kadar en az 45 bin 436 kişiyi şehit etti, 100 binden fazla kişiyi yaraladı ve nüfusun büyük çoğunluğunu yerinden etti.

Kaynak: New Arab/ Al Jazeera

Filistin Haberleri

Halid Meşal Filistin davasına destek için atılması gereken 10 adımı açıkladı
Halid Meşal: Kudüs'ü özgürleştirecek küresel ittifak kurmalıyız
Soykırımcı İsrail Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ebu Safiyye serbest bırakılmalı
Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama