Astana'da BM'yi De Mistura Temsil Edecek

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye Özel Temsilcisi De Mistura'dan, Astana'daki Suriye görüşmelerinde BM heyetine başkanlık etmesini istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'dan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerinde BM heyetine başkanlık etmesini istediği bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki durumu ele almak için Astana'da Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla düzenlenecek toplantıya, De Mistura'nın da davet edildiğini belirtti.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Cenevre'de Suriye içi müzakerelerin yeniden başlaması öncesinde, Astana toplantısının olumlu bir adım olmasını dört gözle bekliyor." ifadesine yer veren Dujarric, toplantıya üst düzey katılımın olacağını, karmaşık ve önemli konuların ele alınabileceğini ve bu bağlamda Genel Sekreter Guterres'in, de Mistura'dan toplantıya katılacak BM heyetine başkanlık etmesini istediğini kaydetti.

 

Dünya Haberleri

ABD Yüksek Mahkemesi, Haitili ve Suriyelilerin yasal koruma statülerinin sonlandırılmasına izin verdi
Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti
BM: Küresel koşullar 6 aydan bu yana barışın inşası bağlamında daha zorlu bir hal aldı
ABD, insansız otonom araçlar için fren pedalı zorunluluğunu kaldırıyor
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor