Arakanlı Müslümanlarla dayanışmamızı artırmamız gerekiyor!

Arakan’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan mültecilere yardım kolisi dağıtıldı.

HAKSÖZ HABER

Arakan’da içinde bulunduğumuz yüzyılın en sistematik katliamlarından birisi yaşanıyor. Arakan’daki Budist milliyetçisi siyasi kesimler askeri güçlerine de güvenerek Arakanlı Müslümanları etnik, dini ve kültürel olarak yok etmeye çalışıyorlar.

Doğu Türkistan’daki Çin mezalimine benzeyen bir şekilde gerçekleşen bu katliam bir çeşit soykırım. Arakanlıların ise Müslümanlar dışında kimsesi yok. Tüm Müslümanların Arakanlı Müslümanların sorunlarıyla daha fazla hemhal olması gerekiyor.

Özgür-Der ve Fetih Vakfı'nın çalışmaları ve Ankaralı işadamlarının katkılarıyla Arakan’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan mültecilere yardım kolisi dağıtıldı. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nı katıldığı yardım çalışmasında Kaya, Bangladeş’te çeşitli kamplar bulunduğunu ve çok ciddi bir yoksulluk olduğunu ifade ettikten sonra Arkakanlı Müslümanlarla dayanışmamızı artırmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gençliği Bolu’da kamp yaptı
Kemalist-Türkçü anlayışla bölge ülkeleriyle kardeşlik ittifakı kurulamaz
İslam birliği idealinin dünü bugünü ve geleceği
Akhisar Özgür-Der ''Doğru Din Tasavvuru'' konusunu işledi
Teşhircilik sadece bir günah değil, insanı manevi ölüme götüren patolojik bir vakadır