Arakan’ın Aylan’ı

Burma hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yaptığı katliamlardan kaçan bir ailenin bebeği, Naf nehrinde botun batması sonucu hayatını kaybetti.

Arakan’da devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf nehrinde botun batması sonucu hayatını kaybetti.

Naf nehrinde botun batmasıyla hayatını kaybeden çocuğun fotoğrafı sosyal medyada ise büyük yankı buldu.

Geçen yıl Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafına oldukça benzeyen bu fotoğraf, sosyal medyada ‘Aylan kızı’ olarak adlandırıldı.  Paylaşılan fotoğrafla beraber Arakan Müslümanlarının yaşadıkları dram ve acı, fotoğraf altında farklı şekilde yorumlandı. Sosyal medyalarda paylaşılan bu fotoğrafta insanlar ‘Rohingyalara destek olun’ paylaşımı yaparken, Aylan bebeğe atıfta bulunarak benzer acının Arakan’da sürdüğü anlatıldı.

Arakan Haberleri

BM: 2025, Arakanlı mültecilerin deniz yoluyla göçü için şimdiye kadarki en ölümcül yıl oldu
Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu: 250 kişi kayboldu
Gambiya, Arakan Müslümanlarına yönelik soykırımı UAD’de kanıtladı
Endonezya’daki Rohingya Müslümanlarının bitmeyen çilesi
Myanmar cuntası, Arakanlı Müslümanlara karşı yaptığı soykırımı reddetti