AP, İsrail'in Batı Şeria'da ilhaka imkan veren kararlarını gündeme almadı

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) Sol grup, siyonist İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria üzerindeki kontrolünü genişletme kararının, Parlamento gündemine alınmasını talep etti ancak öneri yeterli desteği bulamadı.

AP'deki Sol grubun Sözcüsü Manus Carlisle tarafından basına yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail'in Batı Şeria'daki kontrolünü genişletme kararının ardından grubun, konunun Parlamento tarafından "en acil şekilde" ele alınmasını istediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Sol grup, "İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria üzerindeki kontrolünü genişletme kararı ve AB'nin harekete geçme sorumluluğu hakkında Konsey ve Komisyon açıklamaları" başlıklı bir tartışmanın, güncel gelişmeler oturumunun ardından öğleden sonraki gündeme eklenmesini talep etti.

Ancak aşırı sağdan Yeşiller'e kadar farklı siyasi gruplardan milletvekilleri öneriye karşı çıktı ve oylamada 217 milletvekili tartışmanın gündeme alınmasına karşı oy kullandı.

Açıklamada, AP'nin Uganda'daki politikacılara yönelik tehditler, İran'daki protestoların bastırılması ve Suriye'deki gelişmeler gibi konuları ele aldığı hatırlatılarak, iki devletli çözüm perspektifinin zayıflamasının Parlamento çoğunluğu tarafından aynı aciliyetle değerlendirilmediği ifade edildi.

AP Üyesi Marc Botenga da Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, işgalci İsrail'in Batı Şeria'daki politikalarının Filistin yönetiminin varlığını tehlikeye attığını vurgulayarak, AP'nin bu konuda tartışma açmayı reddetmesini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Dünya Haberleri

ABD Kongresi soruşturmasında Epstein'le bağlantılı olduğu 3 yeni isim
ABD, Ukrayna'ya 108,1 milyon dolarlık Hawk füze sistemi satışını onayladı
Fransa Dışişleri Bakanı, ülkelerinin NATO'dan çıkmasını isteyen Fransız siyasetçileri eleştirdi
Fox News anketine göre, Trump'ın destek oranları düşüyor
ABD, İran savaşında 40'tan fazla uçak ve İHA kaybetti