Amcası Ayşenur Eygi'yi anlattı: Müslümanların dertleriyle dertlenirdi...

Ayşenur Ezgi Eygi'nin amcası Yılmaz Eygi, Siyonist çete tarafından katledilen yeğeninin Filistin'den önce de Arakanlı Müslümanlar için çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

HAKSÖZ HABER

Siyonist işgal çetesi sadece Gazze halkını değil Gazzeli Müslümanlar için bir şeyler yapmaya çalışan gönüllüleri de hedef alıyor. Geçtiğimiz hafta işgalciler tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi, Türkiye kökenli bir ABD üniversite öğrencisiydi.

Eygi'nin Gazzeli Müslümanlar için gösterdiği çaba ve direnişe olan bağlılığı keskin nişancı kurşunuyla susturulmaya çalışıldı ama aksine tüm dünya bugün bu şahitliği konuşuyor. Eygi'nin amcası Yılmaz Eygi ise yeğeninin mücadele örnekliğini anlattı. Yılmaz Eygi, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Filistin'den önce Arakanlı Müslümanlara yardımcı olmak için Myanmar'a gittiğini ifade ettikten sonra Ayşenur'un insanların ve Müslüman kardeşlerinin dertleriyle dertlenen bir genç olduğunu kaydediyor.

Yorum Analiz Haberleri

İlahiyat ve diyanet eğitimlerinde İslami özgünlük geliştirilebilir mi?
Bir tarafsızlık masalı: BBC’nin Gazze sınavı
ABD’nin Batı Yarımküre’ye dönüşünün yeni çerçevesi: “Donroe Doktrini”
Her şeyi dış güçler mi belirliyor?
“Biz düşünmeyi erteledikçe, arpacı kumrularının dalgın bakışı yüzlerimize yerleşiyor”