Almanya'da Başörtüsüne Ayrımcılık

Berlin'de E. Öztürk adlı kadının, başörtülü olduğu için kendisine ayrımcılık uygulandığı ve bir ilkokulda öğretmenlik yapamadığı gerekçesiyle açtığı tazminat davası, İş Mahkemesi tarafından reddedildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, E. Öztürk adlı kadının, başörtülü olduğu için kendisine ayrımcılık uygulandığı ve bir ilkokulda öğretmenlik yapamadığı gerekçesiyle açtığı tazminat davası, İş Mahkemesi tarafından reddedildi.

Mahkeme yargıcı Andreas Dittert, Berlin Eyaleti'nde, okullarda, polis teşkilatında ve adli mercilerde dini sembol ve kıyafetler giyilmesini yasaklayan Tarafsızlık Yasası'nın geçerli olduğunu ve bu yasanın tüm dinlere eşit baktığını belirtti.

Dittert, davacı E. Öztürk'ün, meslek eğitimi veren ve başörtüsü takmasına izin verilen diğer bir okuldaki öğretmenlik teklifini de geri çevirdiğine dikkat çekerek, tazminat talebini reddetti.

Davacının avukatı, konuya ilişkin açıklamasında, temyize gidip gitmeyeceklerini düşüneceklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti

Alman Anayasa Mahkemesi, daha önce aldığı bir kararda, başörtüsünün prensip olarak yasaklanmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmiş, buna rağmen Berlin eyalet hükümeti Tarafsızlık Yasası'nın sürdürülmesinden yana karar almıştı.

AA

Dünya Haberleri

ABD uçak gemisi USS Gerald Ford bakım için Hırvatistan'a geldi
Çin ile Kuzey Kore arasında yolcu uçağı seferleri yeniden başlatılacak
Çocuk istismarı davası “İsrail hassasiyeti” gerekçesiyle kapalı görüldü
Londra'da yüz binlerce kişi, Filistin'e destek ve aşırı sağ karşıtı yürüyüşlere katıldı
ABD'de, Trump yönetimine karşı "Krallara Hayır" protestosu düzenlendi