Albanese’den Eurovision’a İsrail tepkisi: “Soykırım normalleştiriliyor”

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, işgalci İsrail'in 2026 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımına izin verilmesine tepki göstererek, "Soykırım, normalleştirildiği için devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Albanese, işgalci İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ihraç edilmemesine ilişkin tepkisini ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan paylaştı.

İşgalci İsrail’in BM, diğer uluslararası forumlar ile UEFA, FIFA, FIBA ve benzeri kültürel etkinliklerden ihraç edilmediğini hatırlatan Albanese, "Soykırım, normalleştirildiği için devam ediyor. Sonra tıpkı şimdi olduğu (Avrupa ülkelerinin İsrail'in katılımı nedeniyle Eurovision'u boykot kararı) Avrupa boykotu şeklinde hesap verme süreci başlıyor." ifadelerini kullandı.

Albanese, Eurovision Şarkı Yarışması'na tepki göstererek, paylaşımda soykırımı çağrıştıran "Genovision" yazılı bir fotoğraf da kullandı.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) Genel Kurulu'nun 4 Aralık'ta Cenevre'de 95. EBU Genel Kurul toplantısı yapılmıştı.

EBU Genel Kurulunda, işgalci İsrail'in 2026 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımının oylamaktan kaçınılıp yarışmasına izin verilmesinin ardından İspanya, Hollanda, Slovenya, İrlanda ve Belçika devlet televizyonları işgalci İsrail'i boykot ederek Eurovision'dan çekilme kararı almıştı.

Dünya Haberleri

ABD'nin "İran'a saldırıların başlatılmasından beri 16 adet MQ-9 Reaper İHA kaybettiği" iddiası
Fransız Senatosu, 15 yaşından küçüklere kısmen sosyal medya yasağı getiren tasarıyı kabul etti
Rusya: Luhansk bölgesinin tamamını kontrol altına aldık
ABD, Avrupa ile Orta Doğu'ya yeni savaş uçakları ve tanker uçaklar sevk etti
Senatör Warren: “Trump ara seçimleri hileyle kazanmaya çalışıyor”