AK Parti’nin İstanbul ve Antalya Adayları Değişmeyecek İddiası

AK Parti'de İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığının kesinleştiğini söyleyen gazeteci Muharrem Sarıkaya, "Antalya'da mevcut Başkan Menderes Türel ile yola devam kararı alındı." iddiasında bulundu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Büyükşehir'de hedef ilçeler" başlığıyla yayımlanan yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. Sarıkaya, bir süredir ismi İstanbul için geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığının kesinleştiğini yazdı.

"Uysal için farklı iddialar..."

"İstanbul Büyükşehir adaylığı ise kesinlik kazandı; TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığı kesinleşti; hatta ilçeler üzerinde çalışma da başlamış.Kadir Topbaş'ın yerine İstanbul Büyükşehir'e getirilen Mevlüt Uysal için de farklı iddialar söz konusu. Bir ilden aday gösterileceği ileri sürülmekle birlikte, İstanbul'un bir büyük ilçesi için de ismi vurgulanıyor. Olmazsa kendisine yeni bir alanda görev verileceği de belirtiliyor" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Türel ile devam edilecek"

"Uysal'ın da memleketi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için "marka ismimiz" diye anılan mevcut Başkan Menderes Türel ile yola devam kararı alınmış. Türel Ankara'ya davet edilerek Antalya ilçelerinde kimlerin aday gösterileceği, belediye meclisinde kimlerin yer alacağı gibi konular üzerinde çalışmalar yürütülmeye başlanmış. Antalya Valisi Münir Karaoğlu'nun da bir ilden aday gösterilmesi olasılığına atıf yapılıyor."

 

Gündem Haberleri

LGBT dostu sapık öğretmende okul müdürü de kovuldu
Yılbaşından bu yana 23,9 ton uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da ikili eğitim oranı yüzde 19'a düşürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
CHP YDK, ihraçlara itirazı reddetti