AID Sur Mağduru Ailelere Hijyen Paketi Dağıttı

AID (Uluslar arası Doktorlar Birliği) üyeleri, çatışmalardan kaçan Sur mağduru ailelere hijyen paketi yardımında bulundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan hendek çatışmaları, halkın mağduriyetini giderek ağırlaştırıyor. Üç ayı aşkın bir süredir süren çatışmalar ve ilan edilen sokağa çıkma yasağı büyük mağduriyetler yaşattı. On binlerce insanın yerinden edildiği ilçede birçok sorun baş gösterdi. Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları’nın, “Sur Muhacirlerine Ensar Olalım” kampanyası sürerken, AID kampanyaya, Sur mağdurlarına hijyen paketleri dağıtarak katkıda bulundu.

“Gelin bir hijyen paketiyle yardım edin, sağlık olsun” sloganıyla kampanya başlatan AID Diyarbakır gönüllüleri, kampanya kapsamında 100 aileye hijyen paketi dağıttı.

AID Diyarbakır il temsilcisi Dr. M. Akif Deniz şöyle konuştu:

“Sur’dan yaklaşık 40 bin kişi göç etmek zorunda kaldı. Göç eden ailelerin bir kısmı yakınlarının yanına yerleşti, bir kısmı da birkaç akraba veya komşu birleşerek ev tutmak zorunda kaldı. Ziyaret ettiğimiz evlerde tıpkı Suriyelilerin göçü sırasında gördüğümüz manzaralarla karşılaştık. Birçok evde birkaç aile birlikte kalıyordu. Öyle ki depoda kalan ailelerin olduğunu veya 5 ailenin iki göz bir odada birlikte kaldığını bile gördük.

Ziyaret ettiğimiz evlerin büyük kısmı eşyasızdı. Kışın ortasında yere serecek halısı, yatacak battaniyesi olmayan birçok ev gördük. Sık sık Suriyelilerin kamplarında gördüğümüz kışın ortasında yalın ayaklı veya terlikli çocuk manzaraları birçok yerde karşımıza çıktı. Evlerin çoğunda sağlığı kötü yönde etkileyebilecek kötü hijyen koşullarıyla karşılaştık. Evlerinden, eşyalarından ve işlerinden olan ailelerin sağlıklarından da olmaması için AID olarak ‘Gelin bir hijyen paketiyle yardım edin, sağlık olsun’ sloganıyla hijyen paketi kampanyası başlattık. Gelen ilk yardımları -Diyarbakır da güzel bir yardımlaşma örneği gösteren- Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte 100 aileye ulaştırdık. Göç eden aileleri düşündüğümüzde verilen bu yardımın çok yetersiz kaldığını biliyoruz. İnşallah gelecek yardımlarla birlikte mümkün olduğu kadar çok aileye ulaşmayı hedefliyoruz.”.

Kaynak: Yöneliş Haber

Dünya Haberleri

ABD'de başkan adayı Jill Stein'a Filistin eyleminde kelepçeli gözaltı
Atlantik Okyanusu'nda göçmen teknesi faciası
Borrell: Birçok AB ülkesi Filistin'i tanıyabilir
Fransa'nın Sorbonne Üniversitesinde Filistin'e destek gösterisi
İskoçya Bölgesel Başbakanı Yusuf istifa etti