Ahmed Şara Suudi Arabistan'da

Suriye'nin yeni Devlet Başkanı Ahmed Şara, göreve gelmesinin ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi

Ziyaretin, Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel iş birliğinin artırılması amacıyla önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Şara'nın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

Sırada Türkiye var

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara'nın, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye de resmi bir ziyarette bulunması planlanıyor. Bu ziyarette Şara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Suriye'nin bölgedeki diplomatik ilişkilerini yeniden tesis etmede önemli bir adım olacağı ön görülüyor.

Suriye Haberleri

Şara: Bizim sorunumuz Şam'daki İran'laydı
Şara: Suriye'de devlet içinde devlet oluşumları hiçbir şekilde kabul edilmeyecek
Suriye Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi