Ahmed Şara: Asıl teröristler Irak, Afganistan, Gazze ve Suriye'de masum insanları öldürenlerdir

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, katıldığı 23.Doha Forumu'nda soruları yanıtladı.

HAKSÖZ HABER

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 23. Doha Forumu’na katıldı.

Etkinlikte Suriye’nin yeniden inşa süreci ve ülkede istikrarın yeniden sağlanmasına ilişkin başlıklara değinen Şara, sunucunun kendisine yönelttiği iğneleyici sorulara net bir karşılık verdi.

Sunucu sorusuna başlarken, "Terörist bir geçmişiniz var" ithamıyla başlayarak, Suriye'nin yönetimi ve kadın hakları üzerine sorular yöneltti.

Ahmed Şara cevap vermeden önce sunucuyu uyararak birçok yerde çelişki olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Irak, Afganistan, Gazze ve Suriye'de masum insanları öldürenler ve başkalarını terörist diye yaftalayanlar, asıl gerçek teröristler onlardır. 25 yıl sonra insanlar kime terörist diyecekleri konusunda daha bilinçliler. Ben kişisel olarak masum insana zarar vermedim. Onurumla ön saftaydım, kendimi tehlikeye attım ki masum insanlar zarar görmesin diye. Siz hiç 11 gün boyunca bütün planı hazırlayan, Halep gibi büyük şehirlere 1 kişi zarar görmeden girebilmek için plan yapan terörist gördünüz mü? Biz Sendaya'dakileri çıkarttık, insanları özgürleştirdik. 

 

Suriye Haberleri

Suriye'de devrimin 1. yılı kutlanıyor: Halk meydanlarda, zafer coşkusu dorukta
Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti