Ahlaksız trollerin son hedefi M. Emin Yıldırım

Muhammed Emin Yıldırım’ın eski bir konuşmasından kesilerek oluşturulan video ile algı operasyonu yapılıyor.

HAKSÖZ HABER

İbrahim Karagül’ün sahibi olduğu TRHaber sitesi tarafından servis edilen bir video üzerinden Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “firavun” dediği öne sürüldü.

Seçim sürecinin hemen ardından paylaşılan videonun kısa sürede 2019 senesinde yapılmış bir konuşmadan alındığı ortaya çıktı. Siyer Vakfı tarafından konu hakkında yapılan açıklama şöyle:

Siyer Vakfımız, 2018 yılında Muhammed Emin Yıldırım Hocamızın anlatımlarıyla 15 sene sürmesi planlanan Siyer Dersleri projesine başlamış, projenin ilk senesi yapılan derslerde tüm yönleriyle insanı tanımaya çalışmış, ikinci senesinden bugüne Hz. Adem’den (as) Peygamber Efendimize (sas) kadar gelen Peygamberleri tanımaya gayret edegelmiştir.

Projenin Siret-i İnsan programları kapsamında yapılan ‘İnsan Tevhidi Anlarsa’ başlıklı dersinde tevhid kavramı üzerinde durulmuş, tevhidin hayatın her alanına yayılması gereken bir kavram olduğu vurgusu yapılarak genel hatlarıyla sevgilerimizde, korkularımızda, övgülerimizde, öfkelerimizde de bu temel esası sarsacak hareket ve ifadelerden kaçınılmasına da dikkat çekilmiştir.

Söz konusu dersin bir bölümünde, başarının kişilerden değil Allah’tan (cc) olduğu anlatılmak istenmiş, müdür, amir, lider, hoca, cemaat lideri gibi yalnız ve yalnızca şahıslara bağlanan başarıların bizi tevhidden koparacağı, söz konusu şahısların da bu övgülerle firavunlaşabileceği ifade edilmiştir.

5 sene önce 2019 Nisan ayında yapılan konuşmanın bir kısmı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları tarafından başı sonu kesilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek yapıldığı iddia edilmiş, böylelikle hem Muhammed Emin Yıldırım Hocamız hem de kurumumuz hedef gösterilerek töhmet altında bırakılmıştır.

Söz konusu derse Siyer Tv Youtube Kanalımız ve aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilir.

Maksatlı yapılan bu haberler hakkında hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla yanlış anlaşılmaları gidermek ve yapılan bu karalamalara açıklık getirmek üzere bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Kamuoyuna duyurulur...

‘İnsan Tevhidi Anlarsa’ başlıklı program videosu: https://youtu.be/d5LdaJiqQ5w

Ne yazık ki her zaman olduğu gibi yalan ve dezenformasyon doğru bilgiden daha hızlı bir şekilde yayıldı. Sosyal medyada troller tarafından başlatılan linç kampanyası Muhammed Emin Yıldırım’ın Erdoğan’a “firavun” dediği algısını inşa etti.

Trollerin ahlaksız işleri herkes için büyük bir tehdit. Sosyal medyadaki dezenformasyon çeteleri üzerinden algı operasyonu yapanlar er geç rezil oluyorlar. Muhammed Emin Yıldırım’ın hedef alınması da aynı ahlak dışı "çamur at izi kalsın" mantığının bir ürünüdür. Trol çetelerini besleyenler ise ahlaksızlığı yaygınlaştırarak toplumun zihnini kirletmeye devam ediyorlar!

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri