Ağrı'dan 529 İdam Kararına Protesto

Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesi, Ağrı'da Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ( AĞ-SİP ) üyeleri tarafından protesto edildi.

Ağrı Cumhuriyet caddesinde bulunan Merkez Cami önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda STK ve vatandaş katıldı.  Temsili idam sehpası ve üzerinde 529 sayılarıyla temsili kefen giyip idam edilmeyi bekleyen Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinin görüntüsü de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Ağrı Merkez Camisi önünde toplanan ve çeşitli dövizler taşıyan grup, kefen giyerek idam kararına tepki gösterdi. Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP) adına  basın açıklamasını yapan Kerem Anığı, Mısır'da darbe mahkemesinin 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki bir karara imza atarak, 529 darbe karşıtı eylemci için idam cezasına hükmettiğini belirtti. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararı kınadıklarını ifade eden Ağrı'da Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ( AĞ-SİP ) üyeleri , "529 Mısırlı mazlum kardeşimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

"Mısır'da 529 insanın hayatına son verecek olan bir kararın birkaç ay içinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığı soru işaretleriyle dolu" diyerek, hukukun en temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmeyen birkaç oturumun ardından fütursuzca ve özensiz bir karar ortaya çıktığını vurguladı.

Ağrı'da Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ( AĞ-SİP ) sözcüsü Anığı ; Mısır'daki son yargı tiyatrosunun, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa ettiğini anımsatarak şunları kaydetti: "Türkiye'de bir ağacın kesilmesi ya da Twitter'in kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımlarıyla bir kez daha sınıfta kalmıştır.

Basın açıklamasının devamında , Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batının, Mısır'da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış, Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerlerin çiğneyebileceğini göstermiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır'da 529 kişiye verilen son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cuntacıları ve cunta severleri kınıyoruz" dendi.

Yapılan basın açıklamasından sonra Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Şeyh Ahmed Yasin’in “ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum” duasını okudu. "Rabia" işareti yapan ve sloganlar atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Haber: Yüksel ASLAN

BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN STK'LAR

AĞRI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU ADINA (AĞ-SİP)  :

Ağrı İHH Temsilciliği  - İnsani Hareket Yard ve Day.Der ( İHYAD )   -  Ağrı İnsani Yardım Derneği ( İYDER )   - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Day.Der (Mazlumder )  - İlim Yayma Cemiyeti Ağrı Şubesi  - Ağrı İmam Hatip Mez.Der (AGİMDER )  -  Ağrı Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD ) - Ağrı DİVASEN - Ağrı Çözüm Platformu Derneği  - Ağrı Hasta Hakları ve Yakınları Derneği (AĞRI HAYAD ). Memur-sen Ağrı Şubesi , Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi

Etkinlik Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
Kahramanmaraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti’nde
Batman Özgür-Der'de öğrenciler piknikte bir araya geldi