Adana’da ByLock Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı

Adana’da Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edilen 30 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Gülen örgütüne yönelik soruşturma çerçevesinde, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edilen 35 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

AA’da yer alan habere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen çok sayıda öğretmen ve adliye personelinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet’e götürüldü.

Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin gözaltına alınması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Hukuk Haberleri

Pınar Akdoğan: Ağır suçlarda yaş indirimi kaldırılmalı
Meta'ya 'çocuk güvenliği' davasından 375 milyon dolar para cezası
5816 mağduru Ramazan Avuşmak Hoca nihayet tahliye edildi
5816 zulmü devam ediyor: Ramazan Hoca serbest bırakılsın!
TSK'den ihraç edien Teğmen Ebru Eroğlu'nun iade davasında karar çıktı