Adalet Bakanlığı Palalı saldırgan hakkında adli takibat başlattı mı?

İstanbul Bağcılar'da dükkanının önüne koyduğu sandalyede oturarak az önce pala ile kendisine saldıranlara bağıran Suriyeli esnaf Hamza Hammamı sınır dışı etmeyi planlayan devlet palalı saldırganı arayıp bulmaya çalıştı mı?

HAKSÖZ HABER

Bağcılar Çınar Mahallesi'nde geçtiğimiz salı günü saat 17.00 sıralarında bir tartışma yaşandı. Esnafı rahatsız eden bir durum oluşurken, ırkçı hezeyanlarla hareket edenlerin olayın iç yüzünü atladığı bir durum yaşandı. Akan trafiğin durmasıyla beraber yoldan aracıyla geçen bir sürücü korna çalarak çevresindekileri rahatsız etti. Çevredekilerin şikayetleri sonrası korna çalmaması istenince aracından palası ile inen saldırgan, etraftaki insanların canına kast etti. Suriyeli esnaf Hamza Hammamı da şahsın saldırısına maruz kalanlardan biriydi.

Olay sonrası ‘dükkanının önüne sandalyesini koyup bağırması’ ve etrafında bulunan polisin onu ‘tutuklamaması gayet normalken’ “Neden tutuklamadığı” soruları sorulunca olay Türkiye gündemine “Suriyelilere polis de bir şey yapamıyor” şeklinde servis edildi.

Görüntülerin ardından harekete geçen polis ekipleri Hammamı’yı gözaltına aldı. Savcılığın, Hamza Hammamı hakkında 'Halk arasında kin ve düşmanlığa tahrike yol açacak şekilde etrafa hakarete ve tehdit içeren sözler sarf etmesi' nedeniyle soruşturma başlattığı ve hakkında İl Göç İdaresi tarafından sınır dışı edilmesi kararlaştırıldığı öğrenildi.

Olayın asıl ve en önemli olan kısmı ise atlandı. Masum birini sınır dışı etmek için hızla harekete geçen devlet organlarının, palayla insan canına kast eden şahsı aramaya bile tenezzül etmediği görüldü!

Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın olayın faili olan palalı saldırgan ile ilgili soruşturma yapması gerektiği çağrısı yapıldı.

Yorum Analiz Haberleri

Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…
Özgürlük Filosu ne durumda?
Bahçeli: “Hamas’a terör örgütü demek, Siyonizm'in değirmenine su taşımaktır!”
"Meyhaneciden kefil istemişler, bozacıyı göstermiş..."
Ahlak düşmanlığının sebebi ne?