ABD'den Kuzey Kore'ye Yeni Yaptırım Tasarısı

ABD Senatosu, pazar günü balistik füze teknolojisi kullanarak roket fırlatan Kuzey Kore'ye daha sert yaptırımlar getiren yasa tasarıyı onayladı.

Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner tarafından hazırlanan yasa tasarısı, 96 senatörün oyuyla kabul edildi. Tasarıya "hayır" oyu veren senatör olmadı. 

Gardner da ABD Başkanı Barack Obama'nın "stratejik sabır" siyasetinin işe yaramadığını ifade ederek, "Kore Yarımadası'ndaki durum ateşkesten bu yana en istikrarsız noktada" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin minyatür nükleer başlıklar ve bunları taşıyabilecek uzun menzilli füzeler geliştirme kabiliyetini hedef alan tasarı, ayrıca, 5 yıl boyunca Kuzey Kore'de radyo yayınları yapılması, bunun için iletişim ekipmanı satın alınması ve insani yardım programlarının desteklenmesi için 50 milyon dolar ayrılmasına yetki veriyor. 

AA

Dünya Haberleri

Çin, 2026'nın ilk çeyreğinde 184,3 milyar dolar cari fazla verdi
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte yaklaşık 3 bin kişi hastanelik oldu
Rusya'da akaryakıt kısıtlamaları yaklaşık 20 bölgede sürüyor
Belçika'da yılın en sıcak günü yaşandı
İsviçre'nin Basel kentinde bugün haziran sıcaklık rekoru kırıldı