ABD’de Bir İlkokula Silahlı Saldırı Düzenlendi

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bir ilkokula düzenelenen silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı. Saldırının meydana geldiği okula birkaç kilometre uzaklıkta da bir ceset bulundu. Cesedin saldırıyla bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

AA’da yer alan habere göre ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Townville kasabasındaki bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda iki öğrenci ve bir öğretmenin yaralandığı, yaralıların hayatî tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kasaba yetkilileri, 10’lu yaşlarda bir kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı yüzünden güvenlik gerekçesiyle öğrencilerin bölgedeki bir kiliseye tahliye edildiğini ve okula giriş-çıkışların durdurulduğunu belirtti.

Gözaltına Alındı

Yetkililer, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Olayın ardından Güney Carolina Valisi Nikki Haley yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye giderek olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Bu arada, saldırının düzenlendiği okuldan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bir kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi. Cesedin okul saldırısıyla bağlantısının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Dünya Haberleri

ABD Yüksek Mahkemesi, Haitili ve Suriyelilerin yasal koruma statülerinin sonlandırılmasına izin verdi
Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti
BM: Küresel koşullar 6 aydan bu yana barışın inşası bağlamında daha zorlu bir hal aldı
ABD, insansız otonom araçlar için fren pedalı zorunluluğunu kaldırıyor
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor