ABD Temsilciler Meclisi üyesi Omar'a sıvı püskürten kişi suçlamaları kabul etti

ABD'de Temsilciler Meclisinin Demokrat ve Müslüman üyesi Ilhan Omar'a sıvı püskürterek saldıran Anthony J. Kazmierczak, çıkarıldığı mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, 55 yaşındaki Kazmierczak, dün hakim karşısına çıktı.

Kazmierczak, hakkındaki "Omar'a saldırı, karşı koyma, engelleme ve korkutma" suçlamalarını kabul etti.

En fazla 96 ay hapis cezası istemiyle yargılanan Kazmierczak'ın cezasının belli olacağı duruşma için henüz tarih verilmedi.

Ilhan Omar'a saldırı

ABD'de Somali asıllı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, 27 Ocak'ta Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde Başkan Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikalarını eleştirdiği sırada, kendisine yaklaşarak sıvı püskürten bir kişi tarafından saldırıya maruz kalmıştı.

ABD polisi, 55 yaşındaki saldırgan Anthony J. Kazmierczak'ın gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıklamıştı.

Yapılan incelemelerde Omar'a sıkılan maddenin, elma sirkesi olduğu açıklanmıştı.

Dünya Haberleri

ABD helikopteri Arap Denizi'ne acil iniş yaptı, 4 kişilik mürettebattan 3'ü kurtarıldı, 1'i kayıp
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e çıktı
Fildişi Sahili'ndeki aşırı yağışlarda 59 kişi öldü
BM Genel Sekreteri Guterres'ten, ülkelere "Yapay Zeka ortak kuralları için beklememeleri" çağrısı
IMF: Yükselen bölgesel gerilimler İsrail ekonomisine gölge düşürüyor